Insändare

Ytterligare fyra förlorade år för Sverige

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det är uppenbart att Sverige behöver konservativ politik, menar skribenten.

Som konservativ väljare är jag besviken över resultatet i söndagens riksdagsval. I min naiva värld så trodde jag att svenska folket ville ha en förbättring. Istället har man nu i huvudsak lagt sin röst på samma gamla socialistiska och liberala partier, som har samma unkna medicin att mångla.

Således är det med stor sorg i mitt hjärta som jag får konstatera att det förmodligen blir ytterligare fyra förlorade år i svensk politik, där våldtäkter mot värnlösa kvinnor kommer att fortsätta öka kraftigt, där fler hemska åldringsbrott kommer att ske och fler unga män kommer kasta bort sina liv på droger, gängkrig och islamism.

Att socialister och liberaler över huvud taget fortsätter att bortförklara, förminska och försvara sådana här saker är för mig obegripligt. För mig är det dock uppenbart att Sverige behöver konservativ politik i form av en ansvarsfull immigrationspolitik, en inbjudande assimileringspolitik och en kriminalpolitik som värnar offret och inte gärningsmannen.

Sedan får jag även konstatera att detta varit en både smutsig och ovärdig valrörelse som befläckar Sveriges rykte. För det första har många personer som kallar sig konservativa använt glåpord på sociala medier. För den som inte vet så är det både elakt och ouppfostrat att bete sig så.

För det andra verkar många ha haft svårigheter med att bemöta konservativa sakargument. Istället har de ägnat tiden åt att klistra ordet nazist på konservativa politiker och väljare. Att just landets statsminister hållit på så tycker jag är stötande. Dessutom urvattnas innebörden av ordet nazist.

För om jag som konservativ – som innerligt värnar de demokratiska principerna – är en råbarkad nazist, vad var då egentligen Adolf Hitler, Heinrich Himmler och Josef Mengele? Änglar? Eller bara goda kunder som köpte järnmalm av det sossestyrda Sverige under andra världskriget? Själv vet jag bara att Gestapo vid ett tillfälle vara nära att skjuta ihjäl min kära mormor, men lyckligtvis blev hon räddad av en Wehrmacht- soldat.

Sverige förtjänar bättre

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.