Insändare

Vill Tranemo kommun ha kaos i trafiken?

Insändare Artikeln publicerades

Det finns ju möjlighet att göra andra åtgärder än att leda in all trafik genom centrum, skriver Rolf Gustafson.

Knappt hade betongen hunnit stelna på Ingestorpsvägens färist innan regionen, Trafikverket och Tranemo kommun börjar planera att stänga av vägen och inte tillåta in- och utfart till/från väg 27.

Som boende utmed Ingestorpsvägen skall jag kanske inte klaga på att vi slipper den omfattande och stundtals väldigt tunga trafiken, men när jag vet att trafiken istället kommer att gå genom ett betydligt mera tättbebyggt område, blir jag förvånad att kommunen vill skapa en sådan trafiksituation.

Mycket av den tunga trafiken som i dag går genom Ingestorp har industrin, affären och posten som mål, vilket innebär att det vid den nya sträckningen kommer att köras genom så gott som hela samhället med de faror som andra trafikanter, och då inte minst skolbarnen, utsätts för. Jag är väl medveten om riskerna vid en vänsteravfart, men det finns ju möjlighet att göra andra åtgärder än att leda in all trafik genom centrum.

Denna gång är det nästan så att jag önskar att det blir som tidigare, när det gäller kommunala satsningar i Länghem, mycket prat och skriverier, men inga åtgärder.

Kommunalrådet Tony Hansen (S) vill ha en god samhällsutveckling i Länghem, säger han i en tidningsartikel. Och det vill han tydligen uppnå genom ovanstående åtgärd och genom att allmänna kommunikationer flyttas utanför samhället för att ge andra passagerare kortare restid. Jag delar inte hans syn på utveckling.

Rolf Gustafson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.