Insändare

Vilka fler ska få slippa jobba i värmen?

Insändare Artikeln publicerades

Ska även kockarna i kommunal verksamhet lägga ner arbetet på grund av värmen, undrar Jan Idehed med anledning av att hemtjänsten tillfälligt slutat städa.

Det har varit extremt varmt i många veckor. De äldre har det kämpigt i värmen. Ofta känner de inte när man behöver vätska innan det är för sent. Därför behöver undersköterskorna besöka de äldre oftare. Det kan vi förstå.

Men, de äldre behöver också få städat i sina bostäder. De får i vanliga fall städat var tredje vecka, ett fåtal rum. Hur blir det om inte den servicen utförs. Hur ser det ut i ditt sovrum om det inte städas på sex veckor? Det är inte acceptabelt att städningen uteblir hos de äldre. Även de behöver få städat i sin bostad, fast de själva inte orkar.

Det är även andra yrkesgrupper som finns i kommunens verksamheter som har det särskilt jobbigt i värmen. Ska kockarna sluta laga mat? Ska man sluta städa förskolorna?

Vi frågar oss, har vi rätt organisation i Borås? I en del kommuner sköter privata företag städningen hos dem som är i behov av städning, trots att kommunen har hand om omsorgsinsatserna. Kan kommunen ha särskilda arbetslag som har hand om städningen? Kan andra yrkesgrupper fixa det? Frågorna är många.

Det viktigaste är givetvis att de äldre får tillsyn och får i sig tillräckligt med mat och vätska i värmen. Men en sak till är säker, de behöver också få städat i sina hem. Det är oacceptabelt att ta bort den insatsen på grund av värmen.

Centerpartiets äldreomsorgsgrupp gm Jan Idehed

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.