Insändare

Vi vill utveckla vården i Skene

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Lars-Åke Green,Lars-Ã…ke Green

Svar till Clas-Göran Niklasson, BT 4/9.

Tillsammans med Marks kommun och Närhälsan satsar Säs på att utveckla vården i Skene. Den avsiktsförklaring som parterna skrev under i början av augusti skapar förutsättningar för en långsiktig utveckling av Närvårdscentrum Skene.

En närakut med utökade öppettider jämfört med dagens vårdcentral är ett av flera exempel på vad denna utveckling kan bestå av. Utöver de gemensamma satsningarna vill vi på Säs använda vår kapacitet på ett så bra sätt som möjligt.

Vi har verksamheter i Borås som expanderar och som kan vara bra att förlägga även till Skene. Eftersom öron-näsa- hals-mottagningen i Skene är väldigt liten och sårbar överväger vi att skifta så att annan och mer omfattande sjukhusverksamhet kan komma in där istället och därmed kan förstärka vården i Skene.

Vi har inte tagit några beslut om hur vi går vidare i just den frågan, men vi ser stora möjligheter att utveckla verksamheten i Skene tillsammans med kommun och primärvård, till nytta för patienterna i Mark.

Espen Amundsen, biträdande sjukhusdirektör, Södra Älvsborgs sjukhus

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.