Insändare

Vem bryr sig om barnen i Borås?

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Martina Holmberg/TT

Är barn i utsatta miljöer i Borås så ointressanta för politikerna, undrar Bernt Sköld.

Under Kristi himmelsfärdsveckan anordnade Borås nykterhetsvänners centralförbund, ett antal olika arrangemang. På tisdagsmorgonen hölls ett frukostseminarium, ”Med barnens bästa i fokus”. Det rörde sig omkring Junisrapporten, som redovisar kommunernas stöd till barn som växer upp i utsatta miljöer, och nätverket De glömda barnen Västra Götaland, om barn i familjer med missbruk.

Ämnena var oerhört angelägna och aktuella, i en tid där barn skadar varandra med vapen, så inbjudan gick ut brett till politiker, kommunens tjänstemän, skolhälsovården med mera.

Ingen av dessa inbjudna kom och deltog i seminariet, förutom två politiker från Sverigedemokraterna.

Vi var också ett antal vanliga boråsare som oroas för det uppväxande släktet i Borås. I Borås lever cirka 1 500 barn i utsatta miljöer. Kommunen uppger att 20 av dessa är kända av kommunen.

Frågorna inställer sig osökt. Är barn i utsatta miljöer i Borås så ointressanta? Är det bara Sverigedemokraterna som bryr sig om barnen i Borås?

Bernt Sköld

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.