Insändare

Vart ska jag ta vägen om kriget kommer?

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Finns inte någon form av regelverk för hur många mil bort närmsta skyddsrum får vara, undrar skribenten.

En tisdagsmorgon på väg till jobbet lyssnar jag på Sveriges Radios podd Dystopia – om kriget kommer. Nyinflyttad från Stockholm till Bollebygd slår mig tanken, var ska man ta skydd i en ny kommun?

När jag hämtat hem en bilaga över antalet skyddsrum i svenska kommuner ser det vid en första anblick bra ut. Cirka 5,5 procent av Sveriges kommuner står dock utan skyddsrum, och tror ni inte att Bollebygd är en av dem?

Då tänker jag mig, finns inte någon form av regelverk för hur många mil bort närmsta skyddsrum får vara? Nu är jag inte orolig för kriget, men det finns så många fler anledningar som gör att man kanske måste fly sina hem, men vart?

Stockholmaren

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.