Insändare

Varför tillät ni barnen att gå mitt i vägen?

Trafik Artikeln publicerades

På väg hem från Dalsjöfors kom jag uppför backen efter gamla järnvägen och blev helt skräckslagen då en hel barngrupp från Tummarpsskolan (fritids) kom gående neråt efter att ha åkt pulka.

Första ledet gick över hela vägen med barn och pulkor. Jag fick tvärbromsa för att inte köra på dem. Det var precis efter den lilla svängen och jag såg dem inte förrän jag var ända inpå.

Personalen föste ihop dem, och det tog tid då de gick över hela vägen och inte alls höll sig i kanten som sig bör. Personalen flinade då jag inte kom igång igen och det var väldigt halt och jag öppnade och sa att de skulle gå förbi innan jag backade.

Ingen sa något. Den sista personen i ledet tyckte att vägen är allas väg. Jaha, så man kan gå mitt i vägen då om det är allas väg? Ja, vad ska man säga?

Vore jag chef så skulle jag vara väldigt orolig då personalen inte tar mer ansvar för barnen utan låter dem gå mitt i vägen. Hade någon kommit uppifrån Häglared hade de inte haft en chans att stanna, så halt var det. Barn över hela vägen, ja ni förstår.

Ni föräldrar som har era barn på fritids där, jag hade varit livrädd om jag vetat om incidenten i dag. Inget ansvar hos personalen alls, klarar de inte det ska de inte ge sig ut med barnen på trafikerade vägar. Fullkomligt livsfarligt.

Livrädd bilförare