Insändare

Varför fartkontroll på avstängd väg, polisen?

Trafik Artikeln publicerades

Varje dag händer det katastrofala olyckor i trafiken. Folk kör påverkade och utan körkort, men framför allt alldeles för fort. Vart har ni bråttom? Jag bor i Hedared och genom samhället går länsväg 180.

Det är 50 km/tim genom byn, förbi affären. Var tionde bil håller hastigheten, resten kör långt över tillåten hastighet. Varför? Vägen är kurvig, det finns mycket vilt, ni kör genom ett samhälle med både barn, vuxna och djur precis vid vägen.

Vi har liksom inga trottoarer på landet, utan går längs vägen med livet som insats varje dag. Olyckor har skett och det är incidenter varje dag.

Sedan har vi väg 1682 som går genom själva byn, där det är 30 km/tim, genom byn, från länsväg 180 till strax efter kyrkan. Och då gäller naturligtvis samma från Töllsjöhållet. Alltså från strax innan kyrkan och ut till länsväg 180. Här är det likadant, hastigheten hålls inte. Ni kör alldeles för fort och borde inte ens ha körkort. Hur tänker ni? Vad tänker ni på? Er själva?

Förra veckan körde någon på en katt, man såg tydliga spår efter den på vägbanan, så personen som körde bilen måste både ha sett och känt att något kördes på. Den som körde smet. Hur har man samvete att lämna en svårt skadad katt mitt på vägen utan att ens försöka hjälpa den? Som tur var kom det en person strax efter och kunde göra slut på kattens lidande.

Dodge hette katten. Tänkte föraren på familjen som ägde den? Hur förklarar man för sina barn att en högt älskad familjemedlem är död? Påkörd! Och föraren smet! Hur tänker ni som hytter med nävarna åt barn som cyklar på vägen? Ska de cykla på ängen kanske? Eller hur tänker ni?

Till polisen. Hur kan ni göra hastighetskontroll på väg 1682 då vägen är avstängd? Det var den sist då ni gjorde hastighetskontroll där. Trafikverket, varför sätts inte farthinder upp?

När så många incidenter sker på dessa två vägar genom samma by så måste ni för tusan vakna innan någon allvarlig olycka sker.

Vi kräver åtgärder nu!

Livet på landet