Insändare

Varför betala en vänsterplattform via skatten?

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Anders Robertsson

Svar till Gunnar Olofsson och Sonja Persson, BT 29/1.

Den 25/1 hade vi ett debattinlägg i BT, som i första hand var riktat mot Moderaterna, som inte orkar stå upp för sin egen ideologi genom att inte vilja sänka kommunal- skatten i Borås. När redaktionen valde rubriken ”Riv vänsterfästet Brygghuset” (”riv” var inte vårt ordval), så var det förstås detta som orsakade debatt. Men det är i sin ordning, vi tar gärna den diskussionen också.

Vilka är det då som träder fram för att förklara att Brygghuset inte är en tummelplats för vänsteraktivister? Jo, Gunnar Olofsson, Palestinagruppen Borås, och Sonja Persson, Nej till Nato Sjuhärad. De gör oss i själva verket en tjänst genom att visa att Brygghuset utgör en plattform just för politisk aktivism. Vi noterar för övrigt att Sonja Persson är aktiv i Kommunistiska partiet.

Att även Sverigedemokraterna tagit ställning mot svenskt medlemskap i Nato är inte vad diskussionen handlar om, den handlar om en princip som alltid borde gälla. I den mån offentliga medel ska finansiera politik ska ideologisk neutralitet iakttagas, vilket Brygghuset inte lever upp till.

Att vänsteraktivister sedan anser att det är skattebetalarnas skyldighet att i tid och evighet finansiera deras verksamhet är ju närmast självklart. Men vi vänder oss i första hand till icke-socialister i Borås kommun, som är med och betalar för verksamheterna. Är det verkligen bara vi i Sverigedemokraterna som reagerar?

Tomas Brandberg (SD), politisk sakkunnig

Kristian Silbvers (SD), ledamot, kommunstyrelsen

Andreas Exner (SD), kommunalråd

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.