Insändare

Varför är inte hela trottoaren av asfalt?

Insändare Artikeln publicerades

Vad är orsaken till att stora delar av trottoarer består av grus, undrar skribenten.

Varför ser Fjärde Villagatan samt fler gator i området ut som de gör? Det finns troligtvis många fler gator i Borås och på andra platser i Sverige som ser ut på detta vis. Ibland är en tredjedel av trottoaren asfalterad, resterande del består av grus. Borås kommun, vad sysslar ni med?

1979, när jag var i ett stort bostadsområde i Aten i Grekland, så såg det ut som Borås gator gör nu. Området befolkades av cirka 100 000 invånare på den tiden.

Jag minns att jag tänkte, att militärjuntan har ju haft makten här under några år, jordskalv och rejäla jordbävningar har gått hårt fram, så det är inte så konstigt. Men vad är orsaken till att det ser ut som det gör här? Hur tänker ni? Cyklister och gående vimsar om varandra.

Våra skattepengar, hur används de? Varför ser vissa gator ut i Borås som i Aten 1979?

HL

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.