Insändare

Vårdapparaten när den är som bäst

Sjukvård Artikeln publicerades

På förekommen anledning läser man emellanåt artiklar i media om hur dålig svensk sjukvård är. Jag betvivlar inte det minsta att det som beskrivs i vissa artiklar om händelser och många gånger hur de blivit bemötta, det är så de har upplevt sin situation. Det är bara att beklaga deras upplevelse.

Jag tycker det är viktigt i sammanhanget att även när det är något positivt så bör detta framhållas så att vårdpersonalen får den klapp på axeln som den så väl är värd och behöver. Jag kom i kontakt med vården den 29 juni på Brämhults vårdcentral, där man omgående satte in erforderlig medicinering, det hjälpte inte till fullo utan jag blev remitterad till Säs, urologen, kirurgen, röntgen, endoskopi med mera.

Från och med juli till september genomfördes många undersökningar och provtagningar, hela jag kontrollerades. Den 19 september hade man kommit till vägs ände och jag blev opererad, en operation som tog lite över tio timmar. Under hela sjukperioden bemöts man av stor vänlighet och ett professionellt utförande av personalen.

Av all den personal jag mött från lokalvårdare till läkare och en stor bredd av de olika yrkeskategorierna så är det min uppfattning att de samarbetar och får ett bra slutresultat trots dålig arbetsmiljö i form av stress och personalbrist. Trots detta så stannade man alltid och fick hjälp samt en liten pratstund. Jag var inlagd åtta dagar på kirurgen 4 och fick allt stöd jag behövde. Ett stort tack för ert professionella utförande.

Är det någon yrkesgrupp som man brukar säga har ett kall i sitt yrke så har den vårdpersonal jag har mött i sommar haft detta kall. Jag hoppas verkligen att landstinget tar till vara på sin duktiga personal, justerar lönesättningen samt ser över arbetsmiljön, så att ni får behålla er personal. Gör inte som Borås stad har gjort inom vissa sektorer där man har valt att inte ta vara på kunnande och långvarig kompetens, samt hållit tillbaka löneutveckling. Med dessa ord hoppas jag att det blir många fler än jag som får uppleva den positiva vården. All heder åt er som orkade med mig.

Peder Fagerström, Tullen