Insändare

Våld kan aldrig vara svaret

Extremism Artikeln publicerades
Skribenten tackar en polis för skyddet under nazidemonstrationen i Göteborg.
Skribenten tackar en polis för skyddet under nazidemonstrationen i Göteborg.

Nazister ska aldrig få utrymme på våra gator eftersom vi alla är medvetna om Hitlers brott mot mänskligheten. I lördags blev jag hes på grund av att jag ropade mot nazismen och fascismen i Göteborg. Jag var glad, men ledsen samtidigt. Jag var glad att vi var många som ställde upp för vårt land och visade avsky mot nazismen. Ledsamheten var på grund av att några extremister attackerade polisen.

Först vill jag säga att jag är vänsterpartist med stolthet och glädje. Genom Vänsterpartiet fick jag känslor till delaktighet och tillhörighet. Dessutom har Vänsterpartiet hjälpt mig mycket med att kunna integrera mig i det svenska samhället.

Det fanns personer på båda sidor av demonstrationen som attackerade polisen, fast det betyder inte att det var polisen som gjorde fel, utan det var demonstranters fel på båda sidor. Polisen var på plats för att försvara alla som befann sig i Göteborg i lördags, oavsett hur de alla tänker och tycker. Att vara polis är ju ett jobb som betyder att man ska skydda folket och landet, och inte vissa folkgrupper eller vissa städer. Då kan man aldrig säga att polisen var på plats för att försvara nazister.

Vad är syftet med att nazister eller vi som står upp mot nazismen ska skada varandra? Vilket resultat ska vi få? ”Ett öga för ett öga, slutar med att världen blir blind”, sa Mahatma Ghandhi. Ett ord kan förändra mycket.

Ghiath Matar var en kille från Syrien som brukade ge armén och poliser blommor och vatten medan han demonstrerade, trots att de sköt mot demonstranter. Med sådana idéer kan man få flera nazister till vår sida och inte genom att slå dem. Man kommer aldrig att kunna förändra något med våld. Jag önskar att vi demonstranter ska stoppa dem som förstör vår kamp och vårt budskap.

Polisen finns för invånaren och landet, och inget annat. Dessutom vill jag säga att ett ord kan förändra mycket mer än vad våld gör. Välja dina ord och var vänlig mot alla, det kan förändra mycket.

Suhayb Al shhab