Insändare

Vad gör Arbetsförmedlingen för denna grupp?

Insändare ,
Foto:JESSICA GOW / TT

I vår datoriserade och digitaliserade värld är det förvånande nästan varje gång man besöker Arbetsförmedlingen, skriver Arbetsletande.

Jag har nu snart varit arbetssökande från och till under 15 år. Hamnade i Fas 3 för sex år sedan och inte mycket har hänt sedan dess.

Efter oktober 2015 har jag deltagit i två ”stöd och matchning” på varandra, en på Lernia ”Jobbspåret” och en hos en av Arbetsförmedlingens leverantörer.

Där fick vi göra exakt samma saker, skriva CV och personliga brev, söka andra sysselsättningar – och detta under minst fyra timmar per dag. Dessutom, på det senare stället fick vi skicka in ansökningar till företag som då sagt upp personal som till exempel H&M och Haléns. Det hjälper ju knappast upp någons självförtroende.

Under denna tid har jag haft minst tolv olika handläggare på Arbetsförmedlingen. Den senaste som jag haft nu i över ett år har jag endast träffat vid receptionen två gånger. Inga personliga möten eller något annat.

I vår datoriserade och digitaliserade värld är det förvånande nästan varje gång man besöker Arbetsförmedlingen. De vet inte vad man har gått för utbildning, har ingen koll på tidigare arbetsplatser och orsaker till avsluten där.

För några veckor sedan fick jag dessutom höra att jag vid en av mina tidigare arbetsplatser plockade något fel. Till saken hör att nästan alla där gjorde detta. En annan arbetsgivare gjorde avslut genom att kontakta Arbetsförmedlingen, och inte säga något till undertecknad om en eventuell fortsättning.

Jag är 50 plus och börjar närma mig den ålder då det statistiskt sett är svårt att få arbete. Vad gör Arbetsförmedlingen åt oss i denna åldersgrupp? Tyvärr har jag inget funktionshinder, i så fall hade jag haft ”förtur” till olika slags insatser och hjälp på jakt efter nästa arbetsgivare.

Arbetsletande