Insändare

Vad försiggår på Toarps kyrkogård?

Insändare Artikeln publicerades

När gravstenen ej lossnade tog de fart och sparkade ned den med våld, skriver Före detta stenarbetare.

I början av september gick jag upp till begravningsplatsen från prästgården för att se till en grav, och fick se att några höll på och ryckte och slet i en gravsten i slänten till vänster. Jag ställde mig avskilt, för jag trodde det var vandaler som höll på.

När gravstenen ej lossnade tog de fart och sparkade ned den med våld. Jag hade ingen mobiltelefon med mig, annars hade jag ringt polisen. När jag gick tillbaka fanns ingen där och jag såg gravstenen ligga tre, fyra meter nedanför. Tydligen hade den skadats vid luftfärden.

Dagen efter gick jag dit igen och fick se minst ett tiotal omkullvräkta stenar. Då förstod jag att det var kyrkoarbetare som utförde detta.

På gamla kyrkogården hade nog ingen sten motstått denna vandalism. Nu förstår jag mångas tvekan till medlemskap. Är detta för att skapa fler gravplatser eller lekplats?

Före detta stenarbetare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.