Insändare

Vad är skolan så rädd för i Tranemo?

Insändare Artikeln publicerades
Tranängskolan Tranemo.
Foto: Marie Haglund
Tranängskolan Tranemo.

Vad är problemet med att M i Tranemo vill sponsra droginformation i skolan, undrar Stephan Bergman.

Moderaterna i Tranemo har i en motion föreslagit utökad droginformation i skolan. Detta efter larm om förekomst av droger i och utanför skolan. Det är mycket anmärkningsvärt att skolan saknar kännedom om problemen och anser det ”konstigt” att inte få information från oss moderater.

Istället vänder rektor Jonny Axelsson sig emot förslaget att anta vårt erbjudande om information. Inte på något sätt eller i något dokument har vi sagt eller skrivit att det är Moderaterna som propagerar. Detta är att förvränga sanningen när vi istället helt enkelt erbjudit oss att betala notan för en extern, opolitisk föreläsare.

Innan detta beslut har vi självklart gjort en omvärldsanalys. I Gränna har man i 15 år haft fortlöpande droginformation som sponsrats av en företagare. I Tranemo är det Moderaterna som tar från sin budget och gör samma sak. Vad är problemet?

Från polisen vet vi mycket väl att information till föräldrar pågår. Har det hjälpt? Nej! Därför förstår vi inte varför det kan vara kontraproduktivt utan att ha kännedom om vad vi vill göra.

Polisen har inte fått några anmälningar, säger man vidare. Men det är inte vi moderater som är i skolan varje dag. Det är lärarna och skolledningen som har den uppgiften och känner man inte till den verklighet som existerar så är man frånvarande. Polisen känner till problematiken med droger bland ungdomarna, men uppenbarligen inte skolledningen och rektor Axelsson.

Det som alltså elever och elever informerar oss politiker om på sociala medier saknar rektor Axelsson information om. Eller så vill han inte se sanningen i vitögat. Vad är skolan rädd för? Droginformation?

Stephan Bergman (M), Tranemo

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.