Insändare

Utsatta områden i Borås bör övervakas

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Kameraövervakning ska tillåtas i utsatta områden, anser Alliansen i Borås.

Ett aktuellt ämne som engagerar många är frågan om trygghet. För oss allianspartier är frågan viktig och vi tar den på största allvar. För att boråsarna ska uppleva en ökad trygghet har vi nu gemensamt presenterat en rad förslag där vi är överens.

Först och främst ska otrygga områden regelbundet kartläggas, så att vi sedan – med berörda aktörer – kan vidta trygghetsskapande åtgärder. Ökat stöd och bevakning, ihop med till exempel mer belysning och en snabb och effektiv klotter- och nedskräpningssanering ska genomföras.

Vi anser att kameraövervakning ska tillåtas i utsatta områden, både som trygghetsskapande åtgärd men också som brottsuppklarande hjälp. För att skapa ytterligare trygghet i hela staden vill vi utöka samverkan mellan civilsamhället och offentliga myndigheter – med fokus på att i första hand förebygga all form av extremism och grov kriminalitet.

I höst är det val. Allianspartierna i Borås har presenterat sin gemensamma valplattform med förslag inom områden såsom integration, skola, bostadsbyggande och en ökad trygghet i hela Borås. Vi kommer arbeta för att finna fler gemensamma förslag innan valet och står väl förberedda för att styra Borås efter den 9 september.

För allianspartierna gm

Annette Carlson (M)

Morgan Hjalmarsson (L)

Kerstin Hermansson (C)

Falco Güldenpfennig (KD)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.