Insändare

Ulrik Nilsson bör ta av sig offerkoftan

Insändare Artikeln publicerades
Ulrik Nilsson.
Foto: Bengt Lagerstedt
Ulrik Nilsson.

Det är ironiskt att Ulrik Nilsson (M) anser sig vara utsatt för ett personangrepp, skriver Johan Seger.

Ulrik Nilsson (M) ser sig själv som en glädjespridare (BT 10/5 2017) och nyligen spred han lite glädje till vd:n för Borås energi, Peter Maksinen. Tillvägagångssättet när Maksinen sparkades har ifrågasatts av många, bland annat av Daniel Yar Hamidi (BT 29/1).

Yar Hamidis inlägg besvarades av Nilsson i BT 1/2: ”Daniel Yar Hamidi väljer i BT den 29 januari att gå till general- och personangrepp på mig... istället för att rikta beskyllningar mot varandra förtjänar denna debatt ett sakligt åsiktsutbyte.”

Den minnesgoda läsaren kanske kommer ihåg att Nilsson i BT den 2 maj 2017 utförde ett karaktärsmord på Ida Legnemark (V). I debattartikeln ifrågasatte han Legnemarks klädsel och påstådda brist på avståndstagande från brottsliga handlingar utförda i kommunismens namn.

Vi får väl hoppas att insändaren gjorde nytta och att Legnemark nu inleder varje dag genom att be om ursäkt för kommunismen. Men poängen här är att Nilssons påhopp på Legnemark var själva definitionen av ett personangrepp, genom att klandra Legnemarks utseende och karaktär genom att insinuera att Legnemark gottade sig i brotten utförda av kommunismens diktaturer.

Jag läser Yar Hamidis inlägg, som visserligen är mycket kritiskt till Nilssons handlande, men inte någonstans kan jag se att han ifrågasätter Nilssons själva person. Det kan svårligen beskrivas som ett personangrepp och att definiera det så säger något om Nilssons förhållningssätt till att bemöta kritik.

När jag replikerade Nilssons attack på Legnemark skrev han: ”Svaret går... ut på att vi (Moderaterna) är minst lika hemska” (som Vänsterpartiet) och att jag ”relativiserar ondskan”.

Jag fick inte tillfälle att bemöta dessa påståenden då, men låt mig slå fast att jag inte relativt utan absolut är emot både kommunism och Moderaternas omhuldade apartheid. Och även om Moderaterna möjligen är lika hemska som Vänsterpartiet så gick inte mitt svar ut på det, utan på att Nilsson inte borde ägna sig åt personangrepp. Det är ironiskt att han nu själv anser sig vara utsatt för ett sådant.

Johan Seger

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.