Insändare

Tumskruvarna dras åt allt mer i Borås stad

Insändare Artikeln publicerades

Personalen orkar inte protestera mer, skriver signaturen Tröttnat.

I dessa juletider ska det samlas och skänkas pengar till välgörenhet. Borås stads sociala omsorgsförvaltning går i bräschen och ska fylla på P3:s Musikhjälpens kassa till förmån för människor med funktionsvariation. Det hedrar er.

Det som däremot inte hedrar er är att Borås stads boendestöd ej får använda sig av vikarier för att fylla sjukluckor. Istället ska personalen meddela brukare att deras insats inte kan utföras på grund av personalbrist, alternativt ska insatsen kortas ner så att personalen hinner ”klämma in” några fler brukare.

Hur tänker man där? Jo, svaret är budget, och människor med psykisk ohälsa och andra funktionsvariationer får vara utan.

Vem för deras talan? Personalen orkar inte protestera mer, man stångar huvudet i väggen och försöker hinna med allt ifrån schemaplanering, jobba på andra enheter för att täcka luckor (vilket personalen blir stressad och sjuka av, fler luckor och så vidare) nya dokumentationskrav, bilvård och då sist men inte minst dem som vi faktiskt är där för att stötta.

Jag trodde inte man kunde skära mer i välfärdskakan, men det kunde man visst. Cynism och dubbelmoral deluxe, Borås stad.

Tröttnat

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.