Insändare

Tiggeriet är ovärdigt Sverige

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Björn Lindgren/TT

Det är inte värdigt vårt land att acceptera detta. Förbjud tiggeriet, skriver Jan Andersson.

När man reser i många av Europas länder ser man inga tiggare på grund av förbud mot denna avart av leverne. Vi i Sverige däremot, med alla arbetstidslagar, arbetsmiljölagar, arbetsskyddslagar med flera lagar inom arbetslivet, accepterar att människor sitter cirka tolv timmar om dagen på huk och tigger pengar i ur och skur.

Naiva som vi är, bortser vi från att det ibland är mäktiga bakomliggande krafter som styr hela denna verksamhet som tvingar underhuggarna (tiggarna) att ge upp sin framtidstro, sin chans till utbildning, sin chans till ett värdigt liv för att tigga på våra gator.

Det är inte värdigt vårt land att acceptera detta. Förbjud tiggeriet!

Jan Andersson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.