Insändare

Terapin försvinner inte i Svenljunga

Insändare Artikeln publicerades
Foto: ERIK G SVENSSON

Svar till Ingegerd Barsenholt, BT 17/12.

Att ingen terapiverksamhet över huvud taget ska förekomma på våra äldreboenden i Svenljunga stämmer inte. När socialnämnden tog beslut om 2018 års budget i december 2017 var en bedömning att terapiverksamheten kan utföras i annan form än vad som görs i dagsläget.

Huvudspåret var och är fortfarande att skapa en så meningsfull vardag som möjligt för de invånare som bor på våra äldreboenden. Tanken framöver är att meningsfull vardag och aktiviteter ska ingå i det normala vardagliga arbetet.

Äldreomsorgen jobbar intensivt med att utveckla arbetet med individuella genomförandeplaner där verksamheten på ett tydligare sätt frågar och får fram vad som är viktigt för varje enskild individ. Om någon tycker om att sjunga ska verksamheten jobba för att möjliggöra det, likaså om man tycker om att spela bingo eller tycker om att delta i ett musikquiz.

Målet är att äldreomsorgen genom att förbättra detta arbetssätt också bättre kan tillgodose behoven hos de individer som har behov av aktivitet som inte finns i dag. Vidare jobbar äldreomsorgen för att skapa en öppenhet där de som vill underhålla/hålla i aktiviteter ska få möjlighet till detta. Även andra Svenljungabor som vill delta ska få möjlighet att göra det i de olika aktiviteterna.

Socialförvaltningen har alltså som ambition att utveckla och förbättra de aktiviteter, både i grupp och individuellt, som utförs på våra äldreboenden.

Sebastian Nydén, socialchef, Svenljunga

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.