Insändare

Tänk så här när ni kör, busschaufförer

Kollektivtrafik Artikeln publicerades

I lördagens BT berättas att förare av bussar i Borås lokaltrafik lär sig köra miljövänligt, vilket kallas DGR – den gröna resan. Det stämmer inte, anser jag.

De borde köra som om ett ägg vore placerat under pedalen, kunna hålla bussen intill trottoaren så att passagerare kommer av och på.

Jag förstår att det är tufft för föraren att komma in på Södra torget när alla ska först in i bussen. Då står de som ska med linje 2 mot Trandared så nära kanten att föraren inte vågar komma nära trottoaren.

Varför ska alla ha så bråttom? Principen först in och skit i andra verkar gälla. Jag som använder rullator får gå på bussen via utgången, väntar till avstigande gått av, och för det mesta har föraren sänkt ner för avstigande, eller lagt märke till att ”en gubbe med rullator” vill på.

Förr fanns skyltning om ”samtal med förare förbjudet under körning”. Gäller inte det i dag? Jag har vid flera åkturer märkt passagerare står och pratar med föraren. Det kallar inte jag för säkerhet. Det borde även Nobinas ”DGR” innefatta.

Bengt E