Insändare

Ta inte bort vår ambulans i Tranemo

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Niclas Liljenby

Det måste vara fel att ta bort en ambulans som servar glesbygden, anser skribenterna.

Vi läser i Borås Tidning och SVT lokalt att det skall ske förändringar och neddragningar på ambulansservicen i Södra Älvsborg . Det är för närvarande så att elva ambulanser i upptagningsområdet är schemalagda dygnet runt, men det saknas på kvällar och nätter i Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda.

Nu ligger ett förslag om att inte ha någon ambulans i Tranemo och Vårgårda under juni, juli och augusti på dagtid mellan klockan 8 och 17.

Vi som bor i Tranemo motsätter oss det förslaget. Att vi inte har ambulans dygnet runt innebär att vi inte nått har ända fram ännu, men att ta bort vår ambulans under tre månader på sommaren är helt oacceptabelt.

När ambulanspersonalen svarar på frågan: ”Finns det risk att någon dör på grund av att detta genomförs?” så säger man: ”Naturligtvis ökar risken”.

Det måste vara fel att ta bort en ambulans som servar glesbygden.

Anita Mårtensson, PRO Tranemo

Bernt Bertilsson, SPF Seniorerna i Tranemo

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.