Insändare

Ta ansvar – ett tomt och inövat politikersnack

Insändare Artikeln publicerades
Annie Lööf (C).
Foto: Patrick Trägårdh/TT
Annie Lööf (C).

Politikerna i det här landet har mycket att jobba på för att minska det förakt som jag tror många känner efter det senaste halvårets  många turer, skriver Ansvarstagande.

Signaturen Läsare utan gränser formulerade politikernas ansvarstagande på ett utmärkt sätt i BT (14/2). I näringslivet är ansvarstagande ett starkt ord. Sköter du inte ditt ansvarsområde har du oftast små möjligheter att slinka ur ditt ansvar eller skylla på någon annan. Din huvudman kan vid uppföljning hänvisa till ditt ansvar och vidta lämpliga åtgärder.

När en politiker säger sig ta ansvar för Sverige (ett frekvent uttalande på senare tid från Annie Lööf) kan man fråga sig vad man menar. Vem kan ta ansvar för en nation och i vilket avseende ska ansvarstagandet gälla?

På vilket sätt har Annie Lööf tänkt sig att vi ska kunna följa upp hennes ansvar? Nej, att ta ansvar för Sverige är inövat politikersnack utan egentlig innebörd och utan konsekvenser. Låt oss slippa höra detta fler gånger.

Politikerna i det här landet har mycket att jobba på för att minska det förakt som jag tror många känner efter det senaste halvårets många turer i rikspolitikernas korridorer.

Ansvarstagande

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.