Insändare

Sverigedemokraterna lever på vi och dem

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sverigedemokraterna lever på rädsla, frustration och missnöje, anser skribenterna.

Vi är många som är arga över ett samhälle som inte längre tycks hålla ihop, över skattemiljoner som försvinner ner i ett fåtal fickor, över bilar som brinner, över pensionärer som har det svårt att få det att gå ihop, över att en liten klick kriminella tillåts sätta skräck i sitt närområde.

Vi är många som är besvikna över de etablerade partiernas oförmåga att känna in och fånga upp denna ilska, över svängdörrarna mellan politik och näringsliv, över en kollektiv oförmåga att formulera ett självklart sekulärt svar på den religiösa extremismens lockelser.

Vi är många som känner en längtan efter att bli hörda och sedda, en längtan efter att inte behöva be om ursäkt för den du är, en längtan efter verklig förändring.

Frustrationen kan få vem som helst att vilja dra knytnäven genom väggen. Men vi alla vet att det bara ger en svullen hand och en vägg att laga.

Sverigedemokraterna lever på rädsla, frustration och missnöje. På en tydlig uppdelning mellan ett vi och ett dem. För att på allvar ta itu med de samhällsutmaningar vi står inför måste vi kunna mötas. Det stundande valet är viktigt, men framtiden formas efteråt.

Tills dess – lägg din röst på ett parti eller en politiker som kan hjälpa oss riva murarna mellan oss – inte motsatsen. 

Janan, Johan, Ossian och Peter

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.