Insändare

Sverige har gått i snällfällan

M Nordevall ,
Foto:JANERIK HENRIKSSON / TT

Snart är det Sveriges nationaldag och det är hög tid att röja i åsiktskorridorer och ämbetsverk. Landet behöver en återställare för att vrida tillbaka klockan till den tid då ord och bild inte pixlade bort verkligheten.

I dag förmänskligar man djur till Disneyfigurer och avhormoniserar maskulinum och femininum till ett regnbågsfärgat neutrum.

I dag suddar man bort stereotyper i serieböcker eftersom de anses kränkande för människor som avviker i färg och format. Den svenska godhetsmodellen är en honungsfälla. Att ge tiggarplats till 5 000 romer och asyl till alla som tagit sig över från Tyskland och Danmark är ren ondska eftersom merparten inte får stanna permanent i Sverige.

Tiggarna samlas utanför affärer, asylsökande förvaras i förläggningar och de som inte får vara kvar i Sverige går under jorden. Vi får allt fler som inte kan eller får försörja sig och betala skatt. Vi får allt färre som betalar det ökade behovet av skatteintäkter. För att få balans bör man snarast se till att de människor som inte har rätt till vårt välfärdssamhälle återbördas till sina hemländer.

Att anställa fler lärare och poliser för att samhällsapparaten inte klarar att hantera inflödet är som att ta in fler städare för att sortera i överfyllda lokaler. Brottsligheten ökar men rättsstaten vågar inte stå upp för brottsoffren. Fegheten drabbar främst dem som bor i invandrartäta områden.

Att acceptera kriminalitet på grund av etnicitet är att spotta på alla invandrare som varje dag gör sitt yttersta för att bidra till vårt samhälle. Sveriges nationaldag skall firas i god grannsämja med alla som vill vara delaktiga i ett rättssäkert välfärdssamhälle.