Insändare

Svårt läge de fyra kommande åren

Insändare Artikeln publicerades

Samarbete över blockgränserna måste till, om man nu vill utestänga Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, konstaterar Curt Gustafsson.

En mycket intressant och prekär politik väntar oss de fyra närmaste åren. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet på ena sidan. På andra sidan Moderaterna, Centern, Liberalerna och Kristdemokraterna. Mitt emellan dessa falanger finns Sverigedemokraterna. Pinsamt, eftersom övriga partier troligen ej vill samarbeta med Sverigedemokraterna.

Ett parti, Centern, tar dessutom helt avstånd från Sverigedemokraterna. Hur det nu ska utformas i praktiken. Sverigedemokraterna har ju som bekant också mandat i riksdagen, till och med fler än det lilla partiet Centern.

Vilka som får ansvaret att bilda regering är bara en petitess. Samarbete över gränserna måste ändå till, om man nu vill utestänga Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Samarbetat har man gjort så länge jag minns.

Om man bortser från gångna tiders sossar och högergubbar, har bevisligen motsättningarna suddats ut betänkligt. På vissa orter regerar man tillsammans. Så ska det vara.

Läste i veckan om FN-organet UNDP:s rankning över välstånd och mänsklig utveckling. Vi kan sträcka på oss, bland alla världens stater kom Sverige på sjunde plats.

Där ser ni vad man kan åstadkomma med hänsynstagande.

Curt Gustafsson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.