Insändare

Stoppa försäljningen av Ljungaskog

Ridsport Artikeln publicerades

Efter varje dag minskar hästhovarnas avtryck utmed grusvägarna och kring ridhuset vid Ljungaskog. En verksamhet som utanför kommungränsen var vida känd för sitt fina läge, sina välarrangerade träningar och tävlingar, sitt engagemang och inte minst för det fina ideella arbetet. Sveriges näst största sport fanns även att tillgå i Svenljunga kommun. Här har flera ungdomar byggt sin självkänsla, sportat, träffat kompisar och inte minst av allt lärt sig hur man tar hand om sin fyrbenta vän. Möjligheten att utvecklas och umgås var uppskattad för funktionshindrade. I dag är allt detta ett minne blott.

Oavsett vilka turer som funnits kring verksamheten så är det ofördelaktigt att lägga ridanläggningen på den privata marknaden. Detta om syftet är att driva en verksamhet tillgänglig för alla, där ridsporten behöver ske i ett samarbete mellan berörda parter.

Därför har vi i Centerpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna valt att ompröva inriktningen att sälja kommunens ridhus. Vi vill nu avbryta försäljningen och låta kommunen renovera ridanläggningen samt återuppta arrendet med Svenljunga ridklubb. Detta för att få en långsiktig och skonsam lösning för en viktig ungdomssport.

Manda Schillerås (C)

Petra Ojala (C)

Fredrik Skott (KD)

Eva Allgulander (MP)