Insändare

Stiftelsen Vitryssland bör inte motarbetas

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Mia Höglund

Sluta motarbeta och försök istället hjälpa till, så att Stiftelsen Vitryssland får fortsätta sin verksamhet med att hjälpa andra, uppmanar Besviken boråsare.

Efter att ha läst att Stiftelsen Vitryssland riskerar att läggas ner på grund av att de får dåligt med personal, undrar jag vad Arbetsförmedlingen håller på med.

Enligt Arbetsförmedlingen är det högkonjunktur i Borås och det finns inga arbetslösa att förmedla. Trots detta har andra hjälporganisationer inga problem med att få in praktikanter från Arbetsförmedlingen.

Flertalet praktikanter på Stiftelsen Vitryssland har fått sluta och går nu hemma med fullt aktivitetsstöd, trots att de nästan bett på sina bara knän att få stanna för att ha något att göra. Stiftelsen Vitryssland är den enda hjälporganisationen i Borås som, vad jag vet, inte säljer skänkta kläder och skor. Om Stiftelsen Vitryssland stängs, vart ska då alla som inte vill att deras kläder säljs vända sig? Sluta motarbeta och försök att hjälpa till istället, så att stiftelsen får fortsätta sin verksamhet med att hjälpa andra.

Besviken boråsare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.