Insändare

Stäng inte dörren för framtiden i Bollebygd

Insändare Artikeln publicerades

Svar till Peter Rosholm (S), BT 3/9.

Kullaområdet har varit med i diskussionen om Bollebygds utveckling förut, men inte i detalj, och då var förutsättningen att Bollebygd skulle få stationsläge till den nya järnvägen.

I dag har vi mer information och med största sannolikhet blir det inget stationsläge och järnvägen (om den alls kommer att byggas) kommer att dröja x år till. Att då inte vara öppen för andra och bättre idéer är att stänga dörren för framtiden.

Att pressa fram ett beslut som inte är välgrundat är för oss i Centerpartiet varken någon bra eller hållbar idé. Dessutom så verkar S ha missat några andra viktiga punkter i debatten:

Byggnation i Kulla är fortfarande inte avgjort, kommunen går stick i stäv med flera myndigheters och privatpersoners yttranden, och det är fortfarande stor risk för flera överklaganden. Det är alltså inte alls hugget i sten att det kan börja byggas snabbare på Kulla än på någon annan plats – om det blir så att det byggs alls där.

Om det trots allt blir järnväg och stationsläge så kommer staten att kräva medfinansiering. Har Bollebygd råd med det?

Varpåsområdet är så stort att det finns plats för olika former av byggnationer, det har aldrig ens varit någon tanke att använda den del av området som tidigare varit soptipp.

Ny väg till Varpås – ja, det kommer att behövas och där måste det till en klar kommunikation med Trafikverket, vilket inte skett ännu då S har sett till att det endast har arbetats med ett förslag för skola.

Den jämförelse som gjorts mellan för- och nackdelar med olika områden för skolans placering har inte genomförts på lika grund, samma sak som bedöms som positivt på ena området bedöms som negativt på det andra. S säger att det ska byggas 7–9-skola, men behovet är ju ny F–6-skola.

Hur ser finansen ut med tanke på priset som S redan betalt för marken där de anser att skolan ska ligga – finns det pengar kvar för eventuellt bygge?

Att som S låsa sig fast vid hur infrastruktur, pendling och samhälle ser ut i dag är farligt, vi politiker måste våga höja blicken framåt samtidigt som det är vårt ansvar att hålla ordentligt i kommunens pengar så att våra invånare får så mycket nytta av varje krona som bara är möjligt.

Centerpartiet Bollebygd gm Yvonne Andrén

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.