Insändare

Spara resurser – behåll psykiatrivården i Skene

Sjukvård Artikeln publicerades
Tanken var ju att flytta in i de tomma, nyrenoverade lokalerna på Skene  lasarett. Att inte göra det ser vi som ett enormt resursslöseri, menar skribenten.
Foto: Anton Öhrström
Tanken var ju att flytta in i de tomma, nyrenoverade lokalerna på Skene lasarett. Att inte göra det ser vi som ett enormt resursslöseri, menar skribenten.

Satsa på både patienter och personal och behåll psykiatrivården på hemmaplan – det är mycket mer lönsamt, tycker Karin Jageby (V).

Vänsterpartiets KF-grupp i Mark reagerar mycket starkt på det fullständigt galna förslaget om att stänga den psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Skene. Våra företrädare i regionen är av samma åsikt och kommer att motsätta sig detta så kallade sparförslag.

Vad är det man tänker spara på? Inte är det de nästan tusen patienternas välmående. Bara det att ta sig till Borås i stället för att ha närhet till vården kan innebära att många inte ens orkar fullfölja sin behandling, vilket vore förödande.

”Behåll psykiatrivården på hemmaplan – det är mycket mer lönsamt.”

Tanken var ju att flytta in i de tomma, nyrenoverade lokalerna på Skene lasarett. Att inte göra det ser vi som ett enormt resursslöseri.

Att slå undan tryggheten för de mest utsatta grupperna blir mer och mer vanligt i ett Sverige där klyftorna och orättvisorna ökar. Detta kan inte Vänsterpartiet ställa upp på.

Satsa i stället på både patienter och personal och behåll psykiatrivården på hemmaplan – det är mycket mer lönsamt.

Karin Jageby, fullmäktigegruppen i Mark (V)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.