Insändare

Sluta romantisera alkoholkonsumtionen

Alkohol Artikeln publicerades
Öl är inkörsporten till starkare alkoholdrycker, likt hasch är till mer destruktiva droger, menar Kjell Nordberg.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Öl är inkörsporten till starkare alkoholdrycker, likt hasch är till mer destruktiva droger, menar Kjell Nordberg.

Jag tycker ledare av Sveriges och Englands landslag borde ha bättre förstånd än så, skriver insändaren.

Må vara att jag får kritik för att vara allt för känslig, petig och observant vad gäller detta inlägg. Men, jag är det på goda grunder. I BT 6/7 går det att läsa en upphaussad rubrik som basunerar ut att Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson och Englands dito, Phil Neville, tvistar om vem som ska bjuda vem på öl.

”Öl är inkörsporten till starkare alkoholdrycker, likt hasch är till mer destruktiva droger.”

När jag läser detta reagerar jag instinktivt. Därtill är de oense om hur många öl denna vadslagning gäller. Neville vill bjuda på fler öl än Gerhardsson önskar. Detta står att läsa på sportsidorna. Kanske de enda sidor ungdomar läser i en allt mer ifrågasatt dagspress.

Enligt mitt förmenande är detta att inbjuda ungdomar till att konsumera mer eller mindre öl. I detta fallet mer. Öl är inkörsporten till starkare alkoholdrycker, likt hasch är till mer destruktiva droger. Jag tycker ledare av Sveriges och Englands landslag borde ha bättre förstånd än så.

Kjell Nordberg, före detta alkoholproblematiker

BT 6/7.
BT 6/7.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.