Insändare

Sluta med parfym bland våra småbarn

Parfym Artikeln publicerades

Vårt minsta barn har precis börjat förskolan och vi blev utsatta för något som vi tycker är jättejobbigt och konstigt. Vi kan nämligen inte förstå varför det är så, att det vid båda tillfällen som våra barn har börjat i förskolan, i småbarnsgrupperna, så har vi mötts av ett parfymmoln som påminner om en billig taxfreebutik. Doften sätter sig i kläder, hår och i huden på våra barn.

Vi tycker att detta är respektlöst och förstår inte över huvud taget varför man måste dränka sig i parfym när man jobbar med småbarn, inte om man jobbar med något annat heller för den delen. Men barn kan inte säga ifrån och deras föräldrar vill nog inte stöta sig med personalen heller. Men ni som jobbar inom skola, vård och omsorg borde kunna använda ert sunda förnuft. Inom sjukvården uppmanas man visserligen att inte använda parfym på grund av alla känsliga personer. Detsamma borde definitivt gälla skola/förskola.

Snälla, sluta med detta. Utsätt inte våra barn för era dofter, det är inte deras val. Tänk också på att många personer är eller blir allergiska mot olika typer av parfymer och doftämnen (ja, sköljmedel också, föräldrar). Små barn doftar alldeles fantastiskt utan parfym.

Och om ni inte kan sluta med detta av något oklart skäl, så uppmanar vi kommunen om att införa förbud mot parfymer och doftämnen i samtliga miljöer som berör skola, vård och omsorg.

Anders K