Insändare

Släng skräpet i rätt soptunna

Insändare Artikeln publicerades

Sätt upp skyltar eller något, gör vad som helst, bara det blir bättre, vädjar Arg elev.

Jag var ute och gick med min hund Bosse. När vi gick förbi sopstationen så såg vi massa skräp i fel soptunnor och till och med utanför. Folk bör tänka på vad de slänger i soptunnan och sortera rätt. Jag tycker att kommunen och andra ska sätta ut soptunnor lite här och var. Vissa skräpprylar kan man återvinna, som till exempel plast, trä och papper. Därför ska man inte blanda ihop det och det är viktigt att sortera rätt.

Varje dag som jag går ut med min hund så ser jag det här vid tippen. Kan inte lastbilar och andra komma och hämta upp allt? Det är dessutom överfullt överallt. Sätt upp skyltar eller något, gör vad som helst, bara det blir bättre. Jag vill att miljön ska må bra.

Det känns nog som att det inte bara är jag som tycker så här. Det finns nog andra där ute som också vill att det här ska bli bra, men inte vågar kontakta kommunen eller säga sin åsikt.

Det ligger också mat utanför, man ska lägga det i den svarta påsen. Jag hoppas att det blir bättre och att jag kan gå förbi i lugn och ro.

Arg elev

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.