Insändare

Skola och äldrevård är nycklar för Svenljunga

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Pontus Lundahl/TT

Betydligt viktigare än politikerarvoden är skolfrågan och äldreboendefrågan i Svenljunga, anser Svenljungabo.

Svenljunga har ett dyrt och ineffektivt styre. Att av kostnadsskäl ta bort äldrevårdens terapiverksamhet för att spara och samtidigt öka kostnaden för kommunalråd är stötande.

Varför inte fördela kostnaden för två kommunalråd år 2018 till en tredjedel var år 2019? Kostnaden för två kommunalråd kan fördelas på hur många som helst om den totala kostnaden håller sig på förra årets nivå.

”Som Svenljungabo är jag missnöjd med att för många politiker fattar för många ogenomtänkta beslut till en alltför hög kostnad.”

Betydligt viktigare är skolfrågan och äldreboendefrågan. Det är viktigt att det finns bra äldreboenden i hela kommunen som gör att äldre kan byta bostad och få ett bekvämt och tryggt boende. Barnfamiljer tar över de lediga bostäderna och fyller de upprustade byskolorna. Centralorten bör fungera som upptagningsområde för åk 7 och uppåt.

Viktigt är även en lösning för det kommun- och politikerstyrda aktiebolaget Svenbo. Kanske bäst att avpolitisera Svenbo och göra det till ett affärsdrivande och tjänstemannastyrt företag utan kommunpolitiker i styrelsen.

Som Svenljungabo är jag nöjd med alla de tjänster jag utnyttjar. Vatten och sopor. Det är rent och prydligt runt gator och torg. Skadegörelse åtgärdas snabbt.

Som Svenljungabo är jag missnöjd med att för många politiker fattar för många ogenomtänkta beslut till en alltför hög kostnad.

Svenljungabo

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.