Insändare

Ska vi pensionärer bli fall för socialen?

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Henrik Montgomery/TT

Nu ska de som har högst pension få skattelättnad med några hundralappar i månaden, påpekar Siv Wallberg.

Jag har arbetat som lärare i hela mitt arbetsliv, anställd av fyra olika kommuner, sammanlagt cirka 40 år. I dag får jag ut cirka 9 800 kronor efter skatt. Tjänstepensionen var ungefär 1 200 kronor/månad i fem år.

”Vi strejkar om riksdagen inte tar ett rejält grepp för att förändra pensionerna.”

Nu ska de som har högst pension få skattelättnad med några hundralappar i månaden. Jag kommer inte att omfattas av detta.

Hur tänker ni politiker? Ska vi bli socialfall? Vi kvinnor som har arbetat och gjort vårt bästa för att barn och ungdom, äldrevården, sjukvården skulle fungera. Då talar Ulf Olsson (S) om att kvinnolönerna av hävd legat lågt.

Så efter pensionsuppgörelsen kunde ni nöjt konstatera att ni slapp ge oss en värdig pension. Jag uppmanar hela Sveriges pensioner att strejka. Alla måste ställa upp solidariskt.

Om det blir nyval, går vi inte till val. Vi strejkar om riksdagen inte tar ett rejält grepp för att förändra pensionerna.

Siv Wallberg

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.