Insändare

Ska ännu ett äldreboende läggas ner?

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Martina Holmberg/TT

Vi kan inte vara så beroende av kommunens hemtjänst som vi är i dag, skriver Stig Hansson.

När man hör och ser att en liten flicka kan få en hel värld och många av dess ledare att lyssna när det gäller klimatet, tänkte jag att då borde väl en gammal gubbe på sitt nittionde år med hjälp av några av våra cirka 2 500 pensionärer som bor i Svenljunga kunna påverka våra politiker.

Ryktet säger att äldreboendet Rosengränd som stängdes före jul eventuellt ska användas till något annat. Detta får inte ske. Vad sysslar våra politiker med vår socialnämnd i spetsen med? Jag trodde att Toftalyckan var det sista boendet som stängdes. Men nu kan Rosengränd stå på tur.

Flera av nuvarande socialnämndsledamöter har medverkat till att lägga ned 80–90 vårdplatser på tio år. Flera av dessa ledamöter fick nytt förtroende för nästa valperiod. Så vi vet vad vi har att vänta. Hela tiden försämringar och neddragningar av de äldres rättigheter.

Terapin ändrades till det sämre. Avtalet med Ekbergs förändras till det sämre. Och så vidare. Detta får inte fortsätta!

I tv-programmet Fråga doktorn för några veckor sedan, medverkade två före detta SPI-ordförande som berättade att en pensionär om dagen tar sitt liv på grund av ensamheten i sina lägenheter.

Ska vi verkligen ha det så i Svenljunga? Jag tror att politikerna måste tänka om och bevara Rosengränd. Bevara och renovera befintliga äldreboenden och bygga nya. Svenljunga behöver många olika äldreboenden att välja mellan i framtiden. Vi kan inte vara så beroende av kommunens hemtjänst som vi är i dag. Hur använder kommunen Toftalyckan i dag?

När världen lyssnade på den lilla flickan, hoppas jag att våra styrande i kommunen lyssnar på oss pensionärer, så att vi får vår valfrihet tillbaka.

Stig Hansson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.