Insändare

Sjukbilen struntade i patient – operationen blev inställd

Sjukvård Artikeln publicerades

Häromdagen skulle min granne besöka Säs Borås för operation. Sjukresa beställdes i god tid. Eftersom min granne är gammal (89 år) och inte kan gå inne utan sin rullator, skulle chauffören komma in och hämta henne.

Han kom och ringde på dörren, men innan min granne hann till dörren hade chauffören åkt igen. Hon klädde på sig en kappa och tog sig med stor möda ut. Där stod hon sedan och väntade på bilen som hade åkt utan henne.

En annan granne som varit ute och rastat hunden kom och ringde på hos mig. Jag satte mig och ringde runt till olika ställen, och min snälla granne gick hem med hunden. Vi insåg rätt snabbt att min äldre granne inte skulle hinna in till Säs om inte den snälla grannen körde henne i sin bil.

Väl inne tittade läkaren på min granne, och konstaterade sedan att det inte skulle bli någon operation. Min granne fick åka hem utan att få något gjort. Är det så man behandlar gamla och sjuka? Som min granne sa: ”Det är inte roligt att bli gammal och sjuk”. Jag skäms över att den som körde sjukresebilen inte såg till att få med sig patienten in till Säs. Han borde ha begripit att är man 89 år och knappt kan gå, så går det inte att komma så fort till dörren som om man är ung och frisk.

Besviken granne