Insändare

Se till att p-automaterna fungerar för alla

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Maths Olsson

Man kan befara att den nu aviserade nedmonteringen av automater bara är ett första steg, skriver Mona Björklund.

Är det en ödets ironi att Borås parkeringsbolag med käcka tillrop meddelar att man påbörjar nedmontering av parkeringsautomaterna i Borås samma dag som SVT Nyheter meddelar att 1,1 miljoner av Sveriges invånare saknar digital vana?

”Man kan väl befara att den nu aviserade nedmonteringen av automater bara är ett första steg.”

Man behöver inte leva i ett digitalt mörker för att drabbas av nedmontering av parkeringsautomaterna, för min del så kan jag på grund av neurologisk sjukdom (skakningar i händerna) inte använda Swish, ett problem som jag inte är ensam om. Men den stora gruppen som får problem är naturligtvis alla som inte har en modern mobiltelefon.

Birgitta Neugebauers (vd på kommunens parkeringsbolag) försäkran om att närmaste parkeringsautomat inte kommer att ligga längre bort än en minuts promenad, antyder snarare att man borde sätta upp fler automater – eller åtminstone se till att befintliga automater fungerar.

Alla trasiga automater har ju så att säga redan dragit en huva över sig själva. Det verkar nästan som att parkeringsbolagets ”automatiska felanmälningssysten”, som ska borga för att trasiga automater ”självklart åtgärdas så fort det går”, inte fungerar bättre än parkeringsautomaterna själva.

Kan detta månne vara en bidragande orsak till att så många väljer att betala med mobilen? Man kan väl befara att den nu aviserade nedmonteringen av automater bara är ett första steg.

Mona Björklund

essentiell tremor

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.