Insändare

Samhall behöver bättre styrning

Samhall Artikeln publicerades

Personalen mår illa. Samhall skall ju vara ett statligt företag där människor med olika funktionshinder kan få ett arbete så att de kan få en mening i livet. Vi hade Samhall i Svenljunga också. Där var det ganska många medarbetare. Emellertid lades den verksamheten ner, liksom den i Tranemo med flera orter. Allt skulle in till Borås.

Hustruns dotter var en medarbetare under många år. Hon vittnade om att arbetsledningen var så gott som obefintlig. Medarbetare stämplade in åt varandra och var alltså inte fysiskt närvarande på hela dagen, andra stämplade in och försvann sedan ut på stan.

Dottern, som är bosatt i Östra Frölunda, skulle först ta sig till Borås. Eftersom det saknas bussförbindelser så var hon tvungen att hålla med bil. Sedan tyckte arbetsledningen att hon kunde ta uppdrag med städning i Alingsås. Arbetspasset började där 07.00. Det skulle betyda att hon behövde åka hemifrån 05.00 och detta utan ersättning för tiden på vägen.

Det hade säkert varit bra om Samhall såg över sin arbetsledning och kontrollerade var personalen befinner sig egentligen.

Eckard Klug