Insändare

Så får vi fler hyresrätter

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Den nuvarande bostadsministern har inte en aning om hur det skall gå till att få fram en bostadskalkyl som ger vettiga hyror, skriver Leif Petzäll.

Efter en mandatperiod på fyra år med sossarna vid makten, är det fortfarande gigantisk brist på hyresrätter. Det finns faktiskt sådana lägenheter i Göteborg, och även bostadsrätter, som ingen vill ha. Varför då? Jo, de är för dyra avseende den standard som de producerats till. Vi kan inte i Sverige, med de byggnadskostnader vi har, bygga en nyckelfärdig lägenhet som ungdomar har råd att flytta in i.

Den nuvarande bostadsministern har inte en aning om hur det skall gå till att få fram en bostadskalkyl som ger vettiga hyror. Hur skall en ungdom få fram en miljon till en bostadsrätt med ett rum?

Vad göra åt detta? Jo, slopa all moms på byggmaterial till bostadsbyggande som endast gäller hyresrättslägenheter. Lätt att ha koll på byggfirmorna med ett system som baseras på att momsbefrielsen gäller endast hyresrätter, alltså inte bostadsrätter.

Leif Petzäll, boråsare sedan 1935

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.