Insändare

Så får vi bättre flyt i rondellerna

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson / TT

Det kan underlätta om man blinkar redan innan man kör in i rondellen, skriver Persson.

Tack för att ni, signaturerna BGS och Håkan, har tagit upp ett ämne som kan förbättra flytet i rondellkörningen. Jag tycker att det kan underlätta om man blinkar och gärna ibland redan innan man kör in i rondellen (beroende på storlek, sikt och annat på rondellen).

Blinkar jag vänster redan innan i en mindre rondell kan den mötande sakta ner innan han kommer fram med vetskapen om att jag faktiskt kommer köra i ”hans körfält”, och blinkar jag höger är det okej för honom att rulla på. Flytet blir bra mycket bättre, synd bara att svarta BMW-bilar inte har den möjligheten…

Ibland kör även jag tokigt när jag i rusningstrafik i Lundaskogsrondellen, och då jag kommer från R40 har jag sänkt farten precis innan rondellen i ett försök att släppa fram en stackare från Lundaskog. Det brukar sällan fungera.

Persson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.