Insändare

S förlorar mest på att isolera SD

Insändare Artikeln publicerades

Om Socialdemokraterna fortsätter isolera SD kommer man att bli omsprungna i opinionen, menar Björn Lundell.

I opinionsinstitutet Inizios väljarbarometer för augusti får S 25,5 procent och SD 21 procent och blir därmed landets näst största parti. Många kanske hoppas eller fruktar att SD skall komma ikapp det stora och mäktiga partiet och undrar när detta kommer att ske. Mitt svar är: Inom kort, om den attityd till SD fortsätter som vi kunde bevittna i Agenda häromkvällen.

Där stod inrikesminister Damberg och inbjöd alla partier utom SD till överläggningar om hur den skenande grova och våldsamma kriminaliteten skall bekämpas. Hans tomma ord om skillnader i ”värdegrund” ekade i studion.

Nu har dessbättre de borgerliga partierna insett det orimliga i den isolering och intolerans som riktats mot SD och påpekat att det faktiskt är respektlöst och kontraproduktivt att utestänga ett stort parti från inflytande i en för landet så viktig fråga.

Redan 1700-talsfilosofen Voltaire bekämpade intolerans och maktmissbruk. Men dagens socialdemokrati verkar sakna insikt om hans idéer och betydelse i dag. Den kanske tror att Voltaire sysslade med elektricitet, vad vet jag.

Björn Lundell, pensionerad lärare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.