Insändare

Röstning om lucia ger köpta röster

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Henrik Montgomery/TT

Jag trodde att köpta röster hörde hemma i diktaturer och inte i ett luciatåg, skriver Gör om, gör rätt.

Snart är det dags för luciatågen och i stort sett överallt lottas en lucia fram bland kandidaterna. Om det nu finns några kandidater. Det är ont om personer som vill ställa upp gratis nu för tiden. Men i min ort i Sjuhärad är det gott om tjejer som vill vara med i luciatåget i år och som vill glädja andra, för det är väl det som det handlar om?

”Skippa röstningen och lotta istället.”

Men varför envisas arrangören med att ha röstning? Varför ska inte alla ha samma chans? Störst släkt eller flest kompisar vinner. En röst kostar några kronor och går tydligen till välgörande ändamål. Pengarna hade jag kunna lägga i en bössa utan vidare om jag hade vetat att det går schysst till med luciatåget.

För hur känner tjejerna inför denna uppgift när det går envisa rykten om att någon samlar röster genom att be kompisar skriva upp sig på en lista.

Det kostar inget, för det kommer tydligen andra att betala. Jag trodde att köpta röster hörde hemma i diktaturer och inte i ett luciatåg. Mitt råd, skippa röstningen och lotta istället.

Gör om, gör rätt

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.