Insändare

Risk för knäckt personal i Svenljungas äldrevård

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT

Våga visa att ni inser misstaget med Timecare och hellre behåller kompetent och intresserad personal, skriver Nattpersonalen Svenljunga kommun.

När Timecare introducerades i Svenljunga kommun lät allt så lätt och inte så påtvingande. Varje enhet skulle själva få välja veckointervall. Grund- schemat var helt okej, man skulle få skapa spelregler för respektive enhet. Natten skulle inte ”drabbas” då man alltid har samma bemanning och aldrig kan ta utan inarbetad tid utan ersättare.

I dag ser det inte ut så. Många förändringar har gjorts under resans gång, men nu är verkligen botten nådd. Från och med i vår ska alla jobba med fyra veckors intervall på schemaperioder. All ledighet ska vara planerad innan schemat är låst. Det pratas mycket om rätten till heltid, för oss nattarbetare finns det inte så många som håller för detta. Nya avtal är på gång och då blir det heltid som man sedan ska ta tjänstledigt ifrån och få jobba den procent man önskar. Vad är hemligheten med detta?

Det vi också kommer att tvingas till är att man vissa pass kanske får jobba på en annan enhet. Vad blir det för trygghet för vårdtagaren om det kommer ny, ovan personal i tid och i otid? Vad känner anhöriga för det? Är det något de får veta?

Nej, nu är det dags att ni som bestämmer kring detta system ändrar er och alla regler som förändras gång efter annan. Ni behöver verkligen ta en riktig funderare på vad som är viktigast?

Detta svindyra schemasystem kommer knäcka personal inom en kort framtid. Hur tror ni att man i praktiken ska kunna täcka upp för lediga kollegor och samtidigt få möjlighet till återhämtning mellan sina arbetspass? Vi ser redan att det inte fungerar i praktiken dagtid och det kommer definitivt inte att fungera bättre nattetid.

Vi vill verkligen behålla våra fasta scheman. Vad är viktigt för er? Att ni får behålla den personal som en gång valde vårdjobben och som har ett genuint intresse för vård och omsorg?

Våga visa att ni är en kommun som inser sitt misstag med Timecare och hellre behåller kompetent och intresserad personal. Vi är individer och inte maskiner. Maskiner går sönder och det kommer vi också att göra om ni inte tar ert förnuft till fånga.

Nattpersonalen Svenljunga kommun

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.