Insändare

Quorn ger utsläpp både här och där

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Leif R Jansson/TT

Ska man behöva äta sådan dum, idiotisk och korkad mat, undrar Gabriella.

Ska man verkligen servera quorn i skolmatsalen? Jag och många andra är allergiska mot det. Jag vill få bort den onaturliga maten från tallriken. Som jag vet så är 2 av 24 i vår klass allergiska mot quorn. Vad händer med dem? Vi får jätteont i magen och blir sjuka för resten av dagen, magen sprängs nästan som en ballong efter en liten stund. Är det värt det? Även om man kan strunta i att äta det, så tror man att det är kött om man är liten och inte kan läsa.

För det första får det fraktas långt eftersom det görs i andra länder. Det släpper ut massa stinkande gas och förstör naturen. Växthuseffekten ökar och det är bara för att vissa vill ha quorn på tallriken istället för närproducerad mat.

För det andra så är många allergiska mot det och varför serverar man det då, bara för att minska på köttet? Visst kan man minska på köttet, men inte med quorn. Lägg in vanliga grönsaker istället, gärna mer säsongsbetonat. Man kan ha morötter, gurka, tomater, sallad, kål och massa annat förutom quorn, då kanske alla elever får toppbetyg.

För det tredje är det en svart mögelsvamp som är odlad på laboratorium. Varför ska man behöva ha forskare till sådant? Ska man behöva äta sådan dum, idiotisk och korkad mat? Mögelsvampen kan man gå direkt till laboratoriet och äta direkt från burk. Gott? Inte så gott kan jag tänka mig.

Snälla, hjälp mig och många andra att kämpa mot quorn.

Gabriella, mellanstadieelev i Borås

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.