Insändare

Polisen: Vi tvingas prioritera vissa områden

Replik Artikeln publicerades

Svar till Ingvar Zachrisson och Mattias Karlsson, BT 7/7.

Tack Viskaforshem för erbjudandet och den utsträckta handen om att ni vill arbeta med det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet i Viskafors.

Ett av polisens uppdrag är att finnas och verka nära medborgarna. Eftersom lokalpolisområdet Borås har drygt 200 000 invånare är detta en stor utmaning men vår ambition är att tillhandahålla en fullgod samhällsservice till samtliga.

I samverkansöverenskommelsen mellan Borås stad och polisen står det att vi ska utgå från en gemensam lokal lägesbild. Eftersom lägesbilderna är föränderliga måste även våra insatser och samverkanspartner kunna anpassas efter skiftande behov.

I gällande medborgarlöfte har vi valt att prioritera arbetet med de särskilt utsatta områden som vi har i centralorten. Detta innebär emellertid inte att vi inte arbetar med och i Viskafors.

”För oss står inte fler lokaler högst på önskelistan utan fler poliser med god lokalkännedom och med förmågan att samverka med andra aktörer i samhället.”

Polisen och Borås stad har en regelbunden och strukturerad samverkan främst i de tre spår som finns i överenskommelsen; barn och unga i riskzon, trygga fysiska miljöer och kraftsamling där behoven är som störst. Hur det arbetet ter sig berättar vi gärna mer om vid tillfälle.

Det hade varit önskvärt med områdespoliser på fler serviceorter, men med rådande resursläge tvingas vi prioritera. För oss står inte fler lokaler högst på önskelistan utan fler poliser med god lokalkännedom och med förmågan att samverka med andra aktörer i samhället.

Fler aktörer än polisen är viktiga för det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet i lokalsamhället och polisen välkomnar dessa initiativ och engagemanget som finns. Vi ser fram emot att dela er lägesbild och diskutera gemensamma, framtida insatser för ett tryggt och säkert Viskafors.

Stefan Gustafsson, biträdande chef lokalpolisområde Borås

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.