Insändare

Planerna för Kulla är välgrundade

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Anne Engström

Svar till Yvonne Andrén (C), BT 6/9

Om Bollebygd får en ny järnvägsstation vid nya järnvägen mellan Göteborg och Borås vet vi inte. Det finns inga beslut ännu. Vi kommer fortsätta att kämpa hårt för denna järnvägsstation. Skulle man göra det Centerpartiet föreslår så kommer det naturligtvis aldrig bli aktuellt med någon ny järnvägsstation.

Frågan om byggnation på Kulla har varit aktuell i över tio år. 2014 beslöt kommunfullmäktige i Härryda, Bollebygd och Marks kommuner gemensamt att anta utvecklingsplanen.

I Bollebygd var Centerns representant en av dem som framhöll fördelarna med planen. Den har alltså inte pressats fram och man kan inte med trovärdighet påstå att den inte är välgrundad.

Att tro att ”klar kommunikation” med Trafikverket gör att de tar på sig att bygga en bro för 200–300 miljoner inom de närmsta åren är inte annat än ren utopi.

Resten i Centerns påstående ser jag ingen reell substans i, mest rena allmänna tyckanden och misstänkliggörande av våra duktiga tjänstepersoners arbete, vilket inte är ovanligt när man saknar goda motargument.

Jag kan också nämna att LRF inte ser problem med att använda den föreslagna marken för bostadsbyggande. Enligt LRF så är värdet av marken för jordbruksproduktion lågt och den är redan i dag påverkad av närheten till tätorten.

Peter Rosholm (S), Bollebygd

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.