Insändare

Pendlare i glesbygd: Bensinpriset är rimligt

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Snälla Bensinupproret 2.0, ta inte mig som skäl för ert uppror, skriver Inger Lindberg i Kalv.

Janne Berglund, pensionerad bankman i Borås, har startat ett uppror mot bensinpriset, Bensinupproret 2.0. Ett pris som i relation till inkomstutvecklingen och förbrukningen knappast kan anses ha ökat. Att Janne Berglund med flera startat och anslutit sig till upproret är enligt dem för att stödja människor i glesbygden.

”Använd istället ert starka engagemang till något som på riktigt gör vårt gemensamma hem till en bättre och mer hållbar plats.”

Jag är förmodligen en sådan person som Bensinupproret säger sig göra sig till tolk för. Jag bor i glesbygd, jobbar i Borås och saknar tyvärr möjlighet att åka buss till jobbet. Jag måste åka bil, sju mil enkel väg.

Visst, det blir mycket pengar på bränsle. Men ganska mycket får jag tillbaka genom reseavdraget. Så Janne Berglund kan vara lugn, jag har förmodligen redan lägre resekostnader än han per mil. Och jag har dessutom genom att bo på landet låga boendekostnader, så bränslepriset är inget som gör mig sömnlös.

Stor oro känner jag däremot för vår jords framtid med tanke på ett allt varmare klimat. Skatter och avgifter är ett effektivt och relativt enkelt sätt att styra konsumtionen i en mer miljö- och samhällsnyttig riktning, något vi måste göra nu, innan det är försent och alla måste bidra.

Så snälla Bensinupproret 2.0, ta inte mig som skäl för ert uppror. Använd istället ert starka engagemang till något som på riktigt gör vårt gemensamma hem till en bättre och mer hållbar plats.

Inger Lindberg

Vad tycker du? Kommentera artikeln här under.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.