Insändare

Parkeringsbolaget gav mig rätt till slut

Insändare Artikeln publicerades
Den nya p-skylten vid Stadsparksbadet är tydlig och bra. Det kan man inte säga om det förra, som syns längre ner i artikeln, menar skribenten,
Den nya p-skylten vid Stadsparksbadet är tydlig och bra. Det kan man inte säga om det förra, som syns längre ner i artikeln, menar skribenten,

Nu har det kommit upp parkeringsanvisningar som är enkla, tydliga och lätta att förstå utanför Stadsparksbadet, konstaterar Clas-Göran Niklasson.

Äntligen! Rättvisan har segrat. Jag har fått rätt. Men det tog tre år av det svenska rättsväsendet. Och en kvinnlig parkeringschef.

Nu invigs det ombyggda Stadsparksbadet. Ett hypermodernt äventyrsbad för boråsarna och besökare till knallestaden. Men vad bättre är, nu har det även kommit upp parkeringsanvisningar som är enkla, tydliga och lätta att förstå av alla trafikanter och besökare till badet.

Parkeringsbolaget hade också slutat mjölka oss trafikanter på oskäliga p-avgifter. Men bättre sent än aldrig.

Skyltinformation helt enligt lagstiftarens intentioner.

Parkeringsskylten är enkel och tydlig: P-avgift 0–24 (0–24) 0–24 i rött för helgdagar.

Det var skillnad på parkeringsanvisningarna som mötte mig vid min parkering på Badhusparkeringen den 4 september 2015 klockan 07.35 på morgonen.

Jag tolkade p-skylten som alla andra trafikanter, att det var avgiftsfri parkering före klockan 9 och efter 18, men begränsad parkeringstid till fyra timmar. Det stod inget om avgiftsplikt dygnet runt.

Därför tvingades jag driva mitt parkeringsärende ända upp i högsta domstolen bara för att kommunen genom stadsjuristen överklagade tingsrättens friande dom istället för att skylta om och skriva av min p-bot.

Det hade naturligtvis varit mycket smidigare. Parkeringsbolaget hade också slutat mjölka oss trafikanter på oskäliga p-avgifter. Men bättre sent än aldrig.

Nu har nya skyltanvisningar kommit upp som är lätta att förstå av oss alla. Förmodligen tack vare nya parkeringschefen, Birgitta Neugebauer, som vill underlätta och förenkla för oss trafikanter. Tack för det!

Jag har även tillskrivit riksdagens trafikutskott med en begäran om att komplettera skyltlagstiftningen med en rekommendation att lägga till ”Avgift dygnet runt” eller ”Avgift 00–24” istället för enbart ”Avgift” när det avser avgiftsbelagd dygnet runt-parkering.

Clas-Göran Niklasson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.