Insändare

Orimligt lång tid på bussen till skolan

Insändare Artikeln publicerades
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Jag tycker att ni som samordnar bussar ska göra en förändring, så att jag slipper åka buss så stor del av dagen, skriver En trött Äsperedsbo.

Mina skoldagar börjar med att jag vaknar klockan 5.50 och gör i ordning mig, för vid 6.55 ska jag gå till busskuren. Sedan sitter jag i bussen en hel timma och så är vi framme i skolan klockan 8 när vi börjar 8.30.

Tre av fem dagar går vi i skolan till 15.30. Efter en lång dag åker jag hem med bussen. Bussen går från skolan vid 15.50 och sen är jag hemma vid 16.45. Då är det för sent för att hitta på något. Vissa dagar hinner jag inte ens hem innan träningen, så jag får stanna kvar i Dalsjöfors.

För det första så sitter jag i buss i cirka två timmar varje dag, det tycker jag är alldeles för länge. Medan alla andra är hemma och kan göra vad man vill så måste jag sitta på en buss som man inte kan göra så mycket på, lyssna på musik och kolla på mobilen är typ det jag kan göra. Hur roligt är det i längden? Inte jätteroligt…

”Tänk dig att sitta på en stol och göra ingenting i två timmar.”

För det andra så behöver jag som tonåring mer sömn än andra, cirka tio timmar per natt. För att jag ska få det måste jag gå och lägga mig vid åtta, men det funkar inte för mig.

Om det inte hade tagit så lång tid i bussen hade jag kunnat gå upp klockan sju och därför kunnat gå och lägga mig klockan nio istället.

För det tredje så tar det tre gånger så lång tid med buss än bil till skolan. Ni kanske tycker att jag överdramatiserar, men tänk dig att sitta på en stol och göra ingenting i två timmar. Jag tycker att ni som samordnar bussar ska göra en förändring, så att jag slipper åka buss så stor del av dagen.

En trött Äsperedsbo

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.